Gezocht:

Stagiair(e) communicatie bij de Belangenvereniging Druggebruikers MDHG

De Belangenvereniging Druggebruikers MDHG is sinds 1977 een belangenvereniging voor druggebruikers. In haar lange historie heeft de MDHG belangrijke bijdragen geleverd aan de veranderingen in het drugsbeleid, de maatschappelijke opvang en de positie van cliŽnten ten opzichte van de diverse instellingen. We houden ons bezig met individuele en collectieve belangenbehartiging. Omdat we waarschijnlijk de meest laagdrempelige organisatie voor druggebruikers en/of dak- en thuislozen zijn, weten we wat er mis gaat in de zorgketen en zijn we een belangrijke speler als het gaat om collectieve belangenbehartiging. De MDHG is een serieuze gesprekspartner voor gemeente, instellingen binnen de maatschappelijke opvang, politie enzovoorts, omdat we onze informatie rechtstreeks en onverholen van onze leden hebben.

We reageren op beleid, maar schrijven ook zelf plannen, organiseren acties en evenementen en laten onze stem horen via allerhande publicaties, zoals ons onvolprezen tijdschrift Spuit 11.

Naast individuele en collectieve belangenbehartiging, is legalisering van drugs een belangrijke doelstelling van de MDHG. We geven veel voorlichtingen over drugsbeleid (aan zowel studenten als professionals, uit zowel binnen- als buitenland), lobbyen op diverse niveaus en verspreiden informatie via onze service MAP-NL.

Opdracht stagiair communicatie

Voor een belangenvereniging is goede communicatie een kernactiviteit. De MDHG is sinds 2015 gegroeid en dat brengt meer mogelijkheden om onze punten voor het voetlicht te brengen. Het team telt nu vier professionals, twee stagiaires en een team van circa tien ervaringsdeskundigen. De stagiair krijgt de opdracht een communicatieplan op te stellen, waar het hele team mee kan werken. Binnen onze collectieve belangenbehartigingsactiviteiten kiezen we speerpunten die we op diverse manieren onder de aandacht willen brengen.

Daarnaast wordt van de stagiair verwacht dat hij of zij meewerkt aan de bestaande communicatiemiddelen, zoals ons goed gelezen tijdschrift Spuit 11 en de MAP-NL. Met name op het gebied van social media kan er nog een hoop verbeterd worden. Ook werkt de stagiair mee aan het schrijven van persberichten en aan de organisatie van evenementen van de MDHG, zoals de jaarlijkse Daklozendag en de International Drug Users Memorial Day.

Begeleiding

De stagiair wordt begeleid door de beleidsmedewerker en de directeur (afgestudeerd communicatie)

Profiel

We zoeken een gedreven student voor wie communicatie meer is dan een persberichtje schrijven. Iemand die begrijpt dat ideeŽn veranderingen teweeg kunnen brengen als je anderen daarvan weet te overtuigen. Je bent zelfstandig, stressbestendig, flexibel, communicatief en nieuwsgierig. Je probeert onbevooroordeeld in het leven te staan, respecteert de levenskeuzes van anderen en staat stevig in je schoenen. Je bent niet te beroerd soms klusjes te doen die onder je niveau liggen en niet te bang jezelf te overstijgen.

Functieomschrijving

         Opstellen van een communicatieplan;

         Onze activiteiten op social media (verder) opzetten

         Meewerken aan ons tijdschrift Spuit 11;

         Diverse communicatiewerkzaamheden, inclusief de emailservice MAP NL;

         Het organiseren van (thema-) bijeenkomsten;

         Het omzetten van signalen naar beleid;

         Onderzoek plegen naar signalen van de straat;

         Allerhande andere activiteiten die voorvloeien uit de doelstellingen van de MDHG.

Functie-eisen

         Affiniteit met de doelstellingen van de MDHG;

         Stevig in je schoenen staan;

         30 - 32 uur per week inzetbaar;

         Tenminste een half jaar, bij voorkeur langer, beschikbaar;

         Studie aan HBO/Universiteit;

         Goede beheersing van de Nederlandse taal;

         Feeling met druggebruikers.

GeÔnteresseerd?
Je kunt je CV met korte motivatie per e-mail sturen naar Kerri Hennessey
kerri@mdhg.nl. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.mdhg.nl. Voor concrete vragen, kun je contact opnemen met Dennis Lahey via dennis@mdhg.nl of 06-1986 0716 (maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag)