jouw beleid,

zijn liquidatie

Drugs worden al sinds eeuwen, in alle landen, in alle culturen en onder iedere vorm van drugsbeleid gebruikt. Een ‘keiharde aanpak’ leidt slechts tot verharding van de drugsmarkten, met alle nadelige gevolgen van dien. Verstandige politici legaliseren en reguleren daarom de productie, distributie en consumptie van drugs, zodat de schade aan individu en samenleving wordt beperkt. En roepen niet dat de problemen van het drugsverbod de schuld zijn van de druggebruiker.

doe mee en deel deze campagne op sociale media en binnen uw netwerk

Waarom deze tegencampagne?

De MDHG en haar achterban willen beleidsmakers erop wijzen dat de problemen rondom drugs veroorzaakt worden door het verbodsbeleid en niet door de drugs zelf. Door de schuld van de problemen van het drugsverbod in de schoenen te schuiven van de gebruikers zelf, los je niks op.

Daarnaast vindt de MDHG dat de Rotterdamse campagne misdaden te snel in verband brengt met drugs. Terwijl in veel gevallen dat niet aantoonbaar is. Ook op de website van de Rotterdamse campagne staat het volgende – in kleine letters –  benoemd:  “(…) hierbij valt op te merken dat niet van elke explosie of elk schietincident bewezen kan worden dat er een link is met drugscriminaliteit.“. 

De Rotterdamse politie zal het daar hoogstwaarschijnlijk mee eens zijn, want die deelde in augustus 2023 dit artikel met de volgende quote:

“Lang niet alle explosies zijn te relateren aan zware drugscriminaliteit.”